Beredskapsmetoder for zirkoniumtetraklorid Zrcl4

Zirkoniumtetraklorid er en hvit, skinnende krystall eller pulver som er utsatt for utslitt.Vanligvis brukt i produksjon av metallzirkonium, pigmenter, tekstilvanntettingsmidler, skinngarvemidler, etc., har det visse farer.Nedenfor, la meg introdusere nødberedskapsmetodene for zirkoniumtetraklorid for deg.

Helsefarer

 Zirkoniumtetrakloridkan forårsake luftveisirritasjon etter innånding.Intens irritasjon i øynene.Direkte kontakt med væske på huden kan forårsake sterk irritasjon og kan forårsake brannskader.Oral administrasjon kan forårsake brennende følelse i munn og svelg, kvalme, oppkast, vannaktig avføring, blodig avføring, kollaps og kramper.

Kroniske effekter: Forårsaker hudgranulom på høyre side.Mild irritasjon i luftveiene.

Farlige egenskaper: Når den utsettes for varme eller vann, brytes den ned og avgir varme, og frigjør giftig og etsende røyk.

Så hva skal vi gjøre med det?

Nødberedskap for lekkasjer

Isoler det lekkasjeforurensede området, sett opp advarselsskilt rundt det, og foreslå nødbehandlingspersonell å bruke gassmaske og kjemikaliebeskyttelsesklær.Ikke kom i direkte kontakt med det lekkede materialet, unngå støv, fei det forsiktig opp, klargjør en løsning av ca. 5 % vann eller syre, tilsett gradvis fortynnet ammoniakkvann inntil utfelling skjer, og kast det deretter.Du kan også skylle med store mengder vann, og fortynne vaskevannet i avløpssystemet.Hvis det er en stor mengde lekkasje, fjern den under veiledning av teknisk personell.Avfallsbehandlingsmetode: Bland avfallet med natriumbikarbonat, spray med ammoniakkvann og tilsett knust is.Etter at reaksjonen stopper, skyll med vann i kloakken.

Beskyttende tiltak

Åndedrettsvern: Ved eksponering for støv bør en gassmaske brukes.Bruk selvforsynt åndedrettsvern når det er nødvendig.

Øyevern: Bruk kjemiske vernebriller.

Verneklær: Bruk arbeidsklær (laget av anti-korrosjonsmaterialer).

Håndvern: Bruk gummihansker.

Annet: Etter jobb, ta en dusj og skift klær.Oppbevar klær som er forurenset med giftstoffer separat og gjenbruk dem etter vask.Oppretthold gode hygienevaner.

Det tredje punktet er førstehjelpstiltak

Hudkontakt: Skyll umiddelbart med vann i minst 15 minutter.Hvis det er brannskader, søk medisinsk behandling.

Øyekontakt: Løft øyelokkene umiddelbart og skyll med rennende vann eller fysiologisk saltvann i minst 15 minutter.

Innånding: Fjern raskt fra åstedet til et sted med frisk luft.Oppretthold uhindrede luftveier.Utfør kunstig åndedrett om nødvendig.Søk legehjelp.

Svelging: Når pasienten er våken, skyll umiddelbart munnen og drikk melk eller eggehvite.Søk legehjelp.

Brannslokkingsmetode: skum, karbondioksid, sand, tørt pulver.


Innleggstid: 25. mai 2023