Ausetalia i le nofoa pusa e avea ma malosiaga fou a le lalolagi

Ua gaosia nei e Saina le 80% o le gaosiga o le neodymium-praseodymium a le lalolagi, o se tuufaatasiga o u'amea e le masani ai eleele e taua i le gaosiga o maneta tumau malosi.

O nei maneta o lo'o fa'aaogaina i ta'avale eletise (EVs), o le mea lea o le suiga o le EV o lo'o fa'amoemoeina o le a mana'omia ai le fa'atuputeleina o sapalai mai tagata eli mai le eleele.

E mana'omia uma ta'avale eletise e o'o atu i le 2 kilokalama o le neodymium-praseodymium oxide - ae o le ta'avale savili e tolu-megawatt e fa'aogaina ai le 600kg.Neodymium-praseodymium e oʻo lava i totonu o lau 'ea malulu i luga o le ofisa poʻo le puipui o le fale.

Ae, e tusa ai ma nisi o faʻamatalaga, o Saina o le a i nai tausaga o lumanaʻi e manaʻomia ona avea ma tagata faʻaulufaleina mai o le neodymium-praseodymium - ma, e pei ona i ai, o Ausetalia o le atunuʻu sili ona lelei e faʻatumu lena avanoa.

Fa'afetai i le Lynas Corporation (ASX: LYC), ua avea nei le atunu'u ma fa'ato'aga lona lua tele i le lalolagi o 'ele'ele e le masani ai, e ui lava o lo'o fa'atupuina ai na'o se vaega o oloa gaosi a Saina.Ae, e tele isi mea o le a oʻo mai.

E fa kamupani Ausetalia o loʻo i ai ni galuega faʻavae pito i tua, lea o loʻo taulaʻi i le neodymium-praseodymium e avea ma galuega autu.E tolu i latou o lo'o i totonu o Ausetalia ma le lona fa i Tanzania.

E le gata i lea, o loʻo i ai a matou Minerale i Matu (ASX: NTU) faʻatasi ai ma elemene mamafa e le masani ai (HREE), dysprosium ma terbium, faʻatonutonuina ana mea e le masani ai i le galuega a Browns Range i Ausetalia i Sisifo.

O isi tagata taaalo, o le US o loʻo i ai le Mountain Pass mine, ae faʻalagolago ia Saina mo le faʻatinoina o ana gaioiga.

E tele isi poloketi a Amerika i Matu, ae leai se mea e mafai ona manatu ua saunia-fauina.

Initia, Viatename, Pasila ma Rusia e maua ai le tele o mea;o loʻo i ai se mine faʻaogaina i Burundi, ae leai se tasi o nei mea e mafai ona faʻatupuina se pisinisi a le atunuʻu ma le mamafa tele i se taimi pupuu.

O le Northern Minerals na tatau ona faʻataʻitaʻiina lana fale pailate Browns Range i WA mo se taimi le tumau ona o le faʻatapulaʻaina o femalagaiga a le setete ona o le siama COVID-19, ae o loʻo gaosia e le kamupani se oloa faʻatau.

Alkane Resources (ASX: ALK) o loʻo taulaʻi atili i auro i nei aso ma o loʻo fuafua e faʻateʻa lana galuega faʻatekonolosi metala Dubbo pe a faʻaitiitia le vevesi o maketi o loʻo iai nei.O le gaioiga o le a fefaʻatauaʻi eseʻese e pei o Ausetalia Strategic Metals.

Dubbo ua sauni-fauina: o loʻo i ai ana faʻamaoniga autu uma a le feterale ma le setete ma o loʻo galulue Alkane ma Zirconium Technology Corp (Ziron) o Korea i Saute e fau se pailate fale uʻamea mama i Daejeon, le aai lona lima o Korea i Saute.

O tupe teu a Dubbo o le 43% zirconium, 10% hafnium, 30% rare earths ma le 17% niobium.Ole fa'amuamua ole lalolagi ole kamupani ole neodymium-praseodymium.

Hastings Technology Metals (ASX: HAS) o loʻo iai lana poloketi Yangibana, o loʻo i matu-sasaʻe o Carnarvon i WA.O lo'o iai ona fa'amama si'osi'omaga a le Commonwealth mo se lua eli ma fale gaosi mea.

O lo'o fuafua Hastings e faia i le 2022 fa'atasi ai ma le fa'aletausaga o le 3,400t o neodymium-praseodymium.O lenei, faʻatasi ai ma le dysprosium ma le terbium, ua faʻamoemoe e maua ai le 92% o tupe maua a le poloketi.

O Hastings o loʻo faʻatalanoaina se feagaiga e 10-tausaga ma Siamani Schaeffler, o se kamupani gaosi oloa uʻamea, ae o nei talanoaga na tuai ona o le COVID-19 virus' aʻafiaga i le pisinisi a Siamani.Sa i ai foi talanoaga ma ThyssenKrupp ma se paaga mai Saina.

O Arafura Resources (ASX: ARU) na amata ola i luga o le ASX i le 2003 o se ta'aloga u'amea ae na vave ona suia le ala ina ua maua le Nolans poloketi i le Teritori i Matu.

I le taimi nei, o loʻo faʻamoemoe e maua e Nolans se 33-tausaga maina ola ma maua ai le 4,335t o neodymium-praseodymium i le tausaga.

Fai mai le kamupani, e na o le pau lea o le galuega i Ausetalia e iai le faamaoniga mo le eliina, aveesea ma le tuueseeseina o eleele e le masani ai, e aofia ai le taulimaina o otaota leitio.

O loʻo tulimataʻi e le kamupani Iapani mo ana faʻatauga o neodymium-praseodymium offtake ma e iai le filifiliga o le 19 hectares o fanua i Egelani's Teesside e fausia ai se fale faʻamamaina.

O le nofoaga o Teesside ua faʻatagaina atoatoa ma o lea ua naʻo le kamupani o loʻo faʻatali mo lana laisene maina e tuʻuina atu e le malo o Tanzania, le manaʻoga mulimuli mo le poloketi Ngualla.

A'o sainia e Arafura ni fa'amaumauga o le malamalama ma ni vaega e lua a Saina, o ana fa'amatalaga lata mai na fa'amamafaina ai lona "fa'atau tagata fa'atau" o lo'o fa'atatau i tagata fa'aoga neodymium-praseodymium e le o ogatusa ma le 'Made in China 2025' fuafuaga, o le mamanu lea a Beijing e iloa ai le atunuu e 70% le lava o ia lava i oloa faatekonolosi i le lima tausaga talu ai - ma o se laasaga tele agai i le puleaina o le gaosiga o tekinolosi.

O lo'o iloa lelei e Arafura ma isi kamupani o lo'o fa'atonuina e Saina le tele o vaega o le sapalai o le lalolagi e le masani ai - ma o Ausetalia fa'atasi ai ma le US ma isi so'o latou iloa le fa'amata'u mai le mafai e Saina ona taofia galuega e le o ni Saina e alu ese mai le eleele.

E fesoasoani le Beijing i galuega e le masani ai le lalolagi ina ia mafai e le au gaosi oloa ona pulea tau - ma e mafai e kamupani Saina ona tumau i pisinisi ae le mafai e kamupani e le o ni Saina ona galulue i se siosiomaga e leiloa.

Neodymium-praseodymium fa'atauga o lo'o pulea e le Shanghai-listed China Northern Rare Earth Group, o se tasi o pisinisi e ono e pulea e le setete o lo'o fa'atautaia le la'uina o eleele e le masani ai i Saina.

A'o fa'atatau e kamupani ta'ito'atasi le tulaga latou te mafaia ona fa'ato'a ma maua ai se polofiti, ae o le aufaipisinisi tau tupe e foliga mai e sili atu le fa'asao.

Neodymium-praseodymium tau o loʻo i lalo ifo o le US $ 40 / kg (A $ 61 / kg), ae o faʻataʻitaʻiga tau pisinisi o le a manaʻomia se mea e latalata i le US $ 60 / kg (A $ 92 / kg) e faʻasaʻo ai tui tetele e manaʻomia e atiaʻe ai galuega.

O le mea moni, e oʻo lava i le ogatotonu o le faʻalavelave COVID-19, na mafai e Saina ona toe faʻaleleia lana gaosiga o le eleele, ma Mati faʻatau atu i luga 19.2% i lea tausaga ma lea tausaga i le 5,541t - o le maualuga maualuga o masina talu mai le 2014.

Na maua foi e Lynas se fuainumera mautu o le tilivaina ia Mati.I le kuata muamua, na maua ai le 4,465t le aofa'i o le oxides o le eleele.

Na tapunia e Saina le tele o ana pisinisi e le masani ai i le lalolagi mo Ianuari atoa ma se vaega o Fepuari ona o le sosolo o le siama.

"O tagata fai maketi o loʻo faʻatali ma le onosaʻi ona e leai se tasi e malamalama lelei i le lumanaʻi o loʻo i ai i lenei taimi," o le fautuaga a Peak i tagata e umia sea i le faaiuga o Aperila.

"E le gata i lea, o loʻo malamalama i le tau o loʻo i ai nei, o loʻo tau le mafai ona faʻaogaina le pisinisi a Saina e seasea," o le tala lea.

O tau mo elemene eseese o le eleele e eseese, e fai ma sui o manaoga maketi.I le taimi nei, o loʻo faʻaputuina le lalolagi i le lanthanum ma le cerium;ma isi, e le tele.

O lo'o i lalo se ata o tau o Ianuari - o numera ta'ito'atasi o le a si'itia la'ititi i le tasi itu po'o le isi, ae o fuainumera o lo'o fa'aalia ai le tele o suiga i tau.O tau uma e US$ ile kilokalama.

Lanthanum oxide – 1.69 Cerium oxide – 1.65 Samarium oxide – 1.79 Yttrium oxide – 2.87 Ytterbium oxide – 20.66 Erbium oxide – 22.60 Gadolinium oxide – 23.68 Neodymium oxide – 41.76 Europium oxide – 41.76 Europium oxide – 41.76 Ho30. 48.07 Praseodymium oxide - 48.43 Dysprosium oxide – 251.11 Terbium oxide – 506.53 Lutetium oxide – 571.10


Taimi meli: Me-20-2020