Na toe amata fefaʻatauaʻiga o eleele e le masani ai ina ua maeʻa le tatalaina o le tuaoi o Saina ma Myanmar, ma faʻaitiitia le mamafa i luga o tau pupuu.

 

eleele seaseaNa toe amata e Myanmar le auina atu i fafo o eleele e le masani ai i Saina ina ua toe tatalaina faitotoa o tuaoi o Saina ma Myanmar i le faaiuga o Novema, na taʻu atu e punaoa i le Global Times, ma fai mai le au suʻesuʻe, o tau e seasea-lalolagi e ono faaitiitia i Saina ona o se taunuuga, e ui o le tau o le a foliga mai o le umi ona o le taulai a Saina i le faʻaitiitia o le kaponi.

Na taʻua e se pule o se kamupani a le setete o le rare earth i Ganzhou, Saina i Sasaʻe o Jiangxi Province, e igoa ia Yang, i le Global Times i le Aso Tofi, e faapea o le kilia o tiute mo minerale e seasea ona maua mai Myanmar, lea na taofia i tuaoi mo le tele o masina. , toe amata i le faaiuga o Novema.

"O loʻo i ai loli o loʻo laʻuina minerale e seasea-lalolagi o loʻo sau i Ganzhou i aso uma," o le tala lea a Yang, aʻo faʻatatauina e tusa ma le 3,000-4,000 tone o minerale e seasea-lalolagi na faʻaputu i le taulaga tuaoi.

E tusa ai ma le thehindu.com, e lua laasia tuaoi Saina-Myanmar na toe tatalaina mo fefaʻatauaiga i le faaiuga o Novema ina ua tapunia mo le sili atu ma le ono masina ona o tapulaʻa coronavirus.

O le tasi kolosi o le faitotoa tuaoi o Kyin San Kyawt, e tusa ma le 11 kilomita mai le itu i matu o Myanmar o Muse, ma le isi o le faitotoa tuaoi o Chinshwehaw.

O le toe amata vave o le fefaʻatauaʻiga e seasea-lalolagi e mafai ona atagia ai le naunau o pisinisi talafeagai i totonu o atunuu e lua e toe faʻaauau pisinisi, ona o loʻo faʻalagolago Saina i Myanmar mo sapalai e seasea-lalolagi, fai mai tagata popoto.

E tusa ma le afa o eleele mamafa a Saina, e pei o le dysprosium ma terbium, e sau mai Myanmar, na taʻu atu e Wu Chenhui, o se tagata suʻesuʻe tutoʻatasi o pisinisi e seasea-lalolagi, i le Global Times i le Aso Tofi.

"O Myanmar e i ai ni maina e seasea-lalolagi e tutusa ma latou i Saina Ganzhou. O se taimi foi lea o loʻo taumafai ai Saina e fetuunai ana pisinisi e seasea-lalolagi mai le tele o le lafoaia i le faʻamamaina lelei, ona ua maua e Saina le tele o tekinolosi i le maeʻa ai o le tele o tausaga. atinae," o le tala lea a Wu.

Fai mai le au popoto, o le toe amataina o fefaʻatauaʻiga e le masani ai le eleele e tatau ona faʻaititia ai tau i Saina, a itiiti mai mo ni nai masina, pe a maeʻa ona faʻatupulaia tau talu mai le amataga o lenei tausaga.Fai mai Wu o le paʻu e faigata ona vaʻai, ae atonu o totonu ole 10-20 pasene.

O faʻamaumauga i luga o le tele o oloa faʻamatalaga faʻamatalaga 100ppi.com na faʻaalia ai o le tau o le praseodymium-neodymium alloy na siʻitia e tusa ma le 20 pasene ia Novema, ae o le tau o le neodymium oxide na siitia i le 16 pasene.

Ae ui i lea, na fai mai le au suʻesuʻe e ono toe maualuga le tau pe a maeʻa ni nai masina, talu ai e leʻi muta le tulaga maualuga.

O se tagata fai pisinisi e faavae i Ganzhou, o le na saunoa e aunoa ma le faailoaina o igoa, na ia taʻu atu i le Global Times i le Aso Tofi e faapea, o le vave maua o le sapalai i luga e ono oo atu ai i le paʻu o tau pupuu, ae o le tulaga umi o loʻo i luga, ona o le le lava o tagata faigaluega i totonu. le alamanuia.

"O oloa auina atu i fafo o loʻo faʻatatauina e tutusa lava ma le taimi muamua, ae atonu e le mafai e le au faʻatau atu a Saina ona maua le manaʻoga pe a faʻatau e tagata faʻatau mai fafo ni eleele seasea i ni voluma tetele," o le tala lea a le tagata mai totonu.

Fai mai Wu, o se tasi o mafuaaga taua mo le maualuga o tau ona o le manaoga o Saina mo oa ma oloa e le masani ai eleele o loʻo faʻateleina ma le taulaʻi o le malo i atinaʻe lanu meamata.E masani ona fa'aogaina 'ele'ele seasea i oloa e pei o ma'a ma afi eletise e fa'aleleia ai le fa'atinoga o oloa.

“E le gata i lea, ua iloa uma e le aufaipisinisi le toe faʻaleleia o le tau o le eleele, ina ua maeʻa ona faʻatupuina e le malo tulaga manaʻomia e puipuia ai punaoa o eleele e le masani ai ma taofi le lafoaia o tau maualalo," o lana tala lea.

Na ta’ua e Wu, a’o toe fa’aauau le fa’atauina atu e Myanmar i Saina, o le a fa’atupula’ia fo’i le fa’agasologa o le gaosiga o le eleele e seasea-lalolagi a Saina, peita’i o le a fa’atapula’aina le a’afiaga o le maketi, ona e le’i i ai lava ni suiga tetele i le fausaga o sapalai e seasea-lalolagi i le lalolagi.


Taimi meli: Tes-03-2021