Poloketi tau atina'e tetele o le eleele i le kuata o Mati

E masani ona aliali mai elemene eleelea i luga o lisi o minerale, ma o malo i le lalolagi atoa o loʻo lagolagoina nei oloa e avea o se mea e fiafia i ai le atunuʻu ma puipuia ai tulaga lamatia o le malo.
I le 40 tausaga talu ai o le alualu i luma faatekinolosi, o elemene eleele e le masani ai (REEs) ua avea ma vaega taua o le lautele ma le faatupulaia o numera o talosaga ona o latou mea tau metallurgical, mageta ma eletise.
O le u'amea siliva-pa'epa'e susulu o lo'o fa'avaeina le alamanuia fa'atekonolosi ma e fa'atatau i mea fa'akomepiuta ma mea fa'alogo, ae o lo'o fa'aaogaina lautele i mea fa'aoga ta'avale, mea tioata, ata fa'afoma'i ma e o'o lava i le fa'amamaina o le suauu.
E tusa ai ma le Geoscience Australia, o metals e 17 o loʻo faʻavasegaina o elemene eleelea e le masani ai, e aofia ai elemene e pei o le lanthanum, praseodymium, neodymium, promethium, dysprosium ma yttrium, e le o se mea e seasea, ae o le faʻaaogaina ma le gaosiga e faigata ai ona maua i luga o se fua faʻatau.
Talu mai le vaitau o le 1980, o Saina na avea ma kamupani sili ona tele i le lalolagi o mea e le masani ai le lalolagi, e sili atu i atunuu o punaoa muamua e pei o Pasila, Initia ma le Iunaite Setete, o vaega autu ia o le faʻaaogaina lautele o elemene eleelea ina ua maeʻa le oʻo mai o televise lanu .
E pei o u'amea maa, o fa'atauga o le eleele e le masani ai ua va'aia se fa'aolaola talu ai nei mo mafua'aga e aofia ai:
O elemene o eleele e le masani ai o loʻo taʻua o minerale taua poʻo ni fuafuaga faʻapitoa, ma o loʻo faʻateleina e le malo i le lalolagi atoa le puipuiga o nei oloa o se mea e fiafia i ai le atunuʻu. O se faʻataʻitaʻiga o le Critical Minerals Strategy a le Malo o Ausetalia.
O tagata eli eleele e seasea a Ausetalia sa pisi i le kuata o Mati. O iinei, tatou te tilotilo ai i mea o loʻo latou faia - o fea - ma pe faʻapefea ona latou faia.
Ua maua e le Kingfisher Mining Ltd (ASX:KFM) elemene taua tele o le eleele i lana poloketi Mick Well i le itulagi o Gascoyne i le Setete o Uosigitone, faatasi ai ma le 12 mita o seasea eleele oxides (TREO) e 1.12% le aofaʻi, e 4 mita o le eleele e le masani ai O le aofaʻi. aofaiga o oxides e 1.84%.
O le tulitatao o le viliina o le MW2 o lo'o fuafua e amata i le mae'a o le kuata, fa'atatau i fa'aopoopoga REE i totonu o le alalaupapa 54km.
O le fa'alautelega i sisifo o le alalaupapa taula'i a le REE na maua ai fale mautotogi i le mae'a ai o le kuata, ose la'asaga taua i luma atu o su'esu'ega fa'alelei ma leitiometric fuafuaina mo le eria.
Na maua foi e le kamupani i'uga o le viliina muamua i Mick Well ia Mati, e aofia ai le 4m i le 0.27% TREO, 4m i le 0.18% TREO ma le 4m i le 0.17% TREO.
O galuega fa'atino e fa'amoemoeina, e fa'ailoa mai ai se seti muamua o fa'alavelave e fitu o le carbonatite e iloa e feso'ota'i ma le fa'aputuga ole REE.
I le kuata o Mati, na fa'amae'a ai e le Strategic Materials Australia Ltd. le fausiaina o fale ma fale i le Korea Metal Works (KMP), lea na resitalaina aloa'ia.
O le a fa'aauau pea le fa'atulagaina ma le fa'atulagaina o le vaega muamua o le KMP i le kuata, fa'atasi ai ma le malosi fa'apipi'i e 2,200 tone i le tausaga.
O lo'o tumau pea le naunauta'i o le ASM i le fa'alauteleina o le fa'atupeina o le poloketi a Dubbo. I le kuata, na maua ai se tusi o le fa'amoemoe mai le kamupani fa'ainisiua tau fefa'ataua'iga a Korea K-Sure e tu'uina atu i le ASM le fesoasoani tau inisiua aitalafu e fa'atupe ai le atina'eina o le poloketi.
I le maeʻa ai o se suʻesuʻega faʻapitoa na faia ia Tesema o le tausaga talu ai, na tuʻuina atu ai e le kamupani se lipoti o suiga i le poloketi a Dubbo i le malo o NSW, lea e aofia ai fuafuaga fuafuaina ma le faʻaleleia o mamanu.
O suiga a le Komiti Faafoe i le kuata na aofia ai le malolo litaea o le faatonu e le o se pulega ua leva ona galue Ian Chalmers, o lana taʻitaʻiga sa ki i le Project Dubbo, ma faʻafeiloaia le Kerry Gleeson FAICD.
E talitonu Arafura Resources Ltd o lana poloketi Nolans e matua ogatasi lava ma le fuafuaga a le malo tele 2022 taua o minerale ma fuafuaga o le tala o le tupe, ma taʻua ai le faʻaauau pea o le siʻitia o tau o le neodymium ma le praseodymium (NdPr) i le kuata, lea e maua ai le mautinoa i le tamaoaiga o galuega.
O lo'o aapa atu le kamupani i tagata fa'atau mai Korea o lo'o va'ava'ai e fa'amautu sapalai fa'ata'ita'i umi a le NdPr ma ua sainia se fa'amatalaga tu'ufa'atasi o le galulue fa'atasi ma Korea Mine Remediation and Mineral Resources Corporation.
I le taimi o le kuata, na faasilasila ai e le kamupani le tofiaina o Societe Generale ma le NAB e avea ma taʻitaʻi faʻatonuina e faʻatino se fuafuaga faʻatupeina aitalafu faʻatau atu a le lala sooupu. Fua e tusa ai ma le faasologa a Arafura.
O loo iai le faamoemoe o le kamupani e $30 miliona tala i lalo o le Modern Manufacturing Initiative a le malo, o le a fesoasoani i le fausia o le laau e tuueseese ai eleele e le masani ai i le Nolan project.
O galuega fa'atino a le PVW Resources Ltd's (ASX:PVW) Tanami Gold and Rare Earth Elements (REE) ua fa'alavelaveina i le tau timuga ma le maualuga o le numera o le COVID i le lotoifale, ae ua fa'aalu e le au su'esu'e le taimi e taula'i ai i su'esu'ega mineralogy, galuega su'ega metallurgical ma le 2022 Fuafuaga o le polokalame faaletausaga vili su'esu'e.
O mea taua o le kuata e aofia ai faʻataʻitaʻiga uʻamea e lima e oʻo atu i le 20 kilokalama e toe faʻafoʻi mai ai le mineralization malosi e oʻo atu i le 8.43% TREO ma faʻataʻitaʻiga metallurgical e ave i le 80% le mamafa o le mamafa o le eleele oxide (HREO) pasene, e aofia ai le averesi o 2,990 vaega i le miliona (ppm) Dysprosium oxide ma oʻo atu i le 5,795ppm o le dysprosium oxide.
O su'esu'ega o le fa'avasegaina ma le fa'amama maneta na fa'amanuiaina i le si'itia o le tulaga e le masani ai o le eleele o fa'ata'ita'iga a'o teena le tele o fa'ata'ita'iga, e fa'ailoa mai ai le fa'aputuga o le tau o le gaosiga i lalo.
O le vaega muamua o le polokalame vili 2022 o le 10,000 mita o le faʻasolosolo faʻasolosolo (RC) viliina ma le 25,000 mita o le viliina omoʻo.
Northern Minerals Ltd (ASX:NTU) na fa'ai'uina se iloiloga fa'apitoa i le kuata o Mati, ma fa'ai'u ai o le gaosiga ma le fa'atauina atu o eleele fa'afefiloi mamafa e seasea maua mai le fale gaosi oloa fa'atau pisinisi a Browns Range, o lana fuafuaga lata mai lea e sili ona fiafia i ai.
O isi suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga na toe foʻi mai i le kuata na faʻaalia ai faʻamoemoega mo Zero, Banshee ma Rockslider faʻamoemoega, faʻatasi ai ma taunuuga e aofia ai:
O le Krakatoa Resources Ltd (ASX:KTA) o lo'o pisi i le poloketi Mt Clere i Yilgarn Craton, Ausetalia i Sisifo, lea e talitonu le kamupani o loʻo i ai se avanoa tele REE.
Aemaise lava, o elemene eleele e le masani ai o loʻo manatu o loʻo i ai i oneone faʻasalalau lautele o monazite ua faʻatumauina i alavai alavai o le pulega i matu, ma i vaega mulimuli ane ua loloto le tau o loʻo faʻasaoina lautele i gneiss development ion adsorption i le omea.
E iai fo'i ma'a carbonate e 'oloa i le REE e feso'ota'i ma le itumalo tuaoi o Mt Gould Alkaline.
Ua fa'amauina e le kamupani ni fa'ailoga fanua fou e 2,241 sikuea kilomita i le poloketi Rand, lea e talitonu o lo'o fa'amoemoe e fa'afeiloa'i REEs ile fa'a'ele'ele e tutusa ma mea na maua ile Rand Bullseye fa'amoemoe.
Na fa’ai’u e le kamupani le kuata i le tulaga o le tinoitupe e $730,000 ma tapunia ai le ta’amilosaga tupe e $5 miliona na ta’ita’ia e le Alto Capital ina ua mae’a le kuata.
O le kuata lenei, American Rare Earths Ltd (ASX:ARR) na faipaaga ma taʻitaʻia faʻalapotopotoga suʻesuʻe a Amerika e taulaʻi i tekinolosi fou mo le gafataulimaina, faʻavaeina o meaola, vavaeeseina ma le faʻamamaina o eleele e le masani ai.
Faʻaauau le faʻaopoopoina o le 170 miliona tone o punaoa a le JORC e ​​pei ona fuafuaina i le poloketi a le kamupani La Paz, lea na faʻamaonia ai laisene viliina mo le nofoaga fou i saute sisifo o le poloketi ma le faʻatatauina o le 742 i le 928 miliona tone, 350 i le 400 TREO, o se fa'atasi i le Fa'aopoopo o lo'o iai i alagaoa a le JORC.
I le taimi nei, o le Halleck Creek project o loʻo faʻamoemoe e aofia ai le tele o punaoa nai lo La Paz. E tusa ma le 308 i le 385 miliona tone o le REE mineralized rock na faʻamaonia e avea ma sini suʻesuʻe, ma le averesi TREO togi mai le 2,330 ppm i le 2912 ppm. Laisene ua faʻamaonia ma viliina. na amata ia Mati 2022, ma faʻamoemoe e viliina ia Iuni 2022.
Na fa'ai'u e American Rare Earths le kuata i le paleni o tinoitupe e $8,293,340 ma umia le 4 miliona Cobalt Blue Holdings sea e tusa ma le $3.36 miliona.
O suiga a le Komiti Faafoe e aofia ai le tofiaina o Richard Hudson ma Sten Gustafson (US) e avea ma faatonu e le o ni pulega, ae o Noel Whitcher, o le pule sili o tupe a le kamupani, ua tofia e avea ma failautusi a le kamupani.
Proactive Investors Australia Pty Ltd ACN 132 787 654 (kamupani, matou poʻo matou) e tuʻuina atu ia te oe le avanoa i luga, e aofia ai soʻo se tala fou, upusii, faʻamatalaga, faʻamatalaga, tusitusiga, lipoti, faʻatatau, manatu,...
Yandal Resources 'Tim Kennedy ua faʻatagaina le maketi e faʻavavevave galuega i luga o le kamupani WA project portfolio. O le tagata suʻesuʻe talu ai nei na faʻataʻitaʻiina ai le tele o sini i le polokalame o le viliina o le poloketi a Gordons ma faʻamaeʻaina se suʻesuʻega o measina i le Ironstone Well ma Barwidgee projects ...
Fa'ailoga o maketi, oloa ma ulutala tala fa'atulafono Puletaofia © Morningstar. Se'i vagana ua fa'amaoti mai, e tuai fa'amaumauga i le 15 minute. aiaiga o le fa'aoga.
O lenei 'upega tafaʻilagi e faʻaogaina kuki ina ia mafai ai ona matou tuʻuina atu ia te oe le poto masani sili ona lelei. O faʻamatalaga kuki o loʻo teuina i lau suʻesuʻega ma faʻatino galuega e pei o le iloaina oe pe a e toe foʻi mai i la matou upega tafaʻilagi ma fesoasoani ia matou malamalama po o fea vaega o le upega tafaʻilagi e te maua e sili ona manaia ma aoga.Mo nisi fa'amatalaga, fa'amolemole va'ai la matou Faiga Kuki.
O nei kuki o lo'o fa'aogaina e momoli ai la tatou upega tafa'ilagi ma mea e aofia ai. O kuki e matua'i mana'omia e fetaui ma la tatou si'osi'omaga talimalo ma fa'aoga kuki fa'atino e fa'afaigofie ai feso'ota'iga fa'aagafesootai, fefa'asoaa'i fa'aagafesootai ma fa'auluuluga o mea fa'asalalau.
O kuki fa'asalalauga e aoina fa'amatalaga e uiga i au masaniga su'esu'e, e pei o itulau e te asia ma feso'ota'iga e te mulimulita'i ai.O nei fa'amatalaga a le au maimoa e fa'aogaina e fa'aoga atili ai la matou upega tafa'ilagi.
O kuki faʻatinoga e aoina faʻamatalaga e le o taʻua ma ua mamanuina e fesoasoani ia i matou e faʻaleleia la matou upega tafaʻilagi ma faʻafeiloaʻi manaʻoga o matou au maimoa.


Taimi meli: Me-24-2022