Ua pa'u i tua tau o le eleele i tua i le lua tausaga talu ai, ma ua faigata ona faaleleia le maketi i le afa muamua o le tausaga.O nisi o faleaoga mea maneta laiti i Guangdong ma Zhejiang ua taofia le gaosiga

www.xingluchemical.com

Ole mana'oga i lalo ole fa'aletonu, matau seasea fanuaua toe foi i tua i le lua tausaga talu ai.E ui lava i le siisii ​​i luga o tau o le lalolagi i aso talu ai nei, na taʻu atu e le tele o pisinisi i totonu o le au tusitala o le Cailian News Agency e faapea o le mautu o tau o le eleele e le maua se lagolago ma e foliga mai o le a faaauau pea ona paʻu.I le aotelega, o loʻo valoia e le alamanuia o le tau o le praseodymium neodymium oxide o loʻo i le va o le 300000 yuan / tone ma le 450000 yuan / tone, ma le 400000 yuan / tone ua avea ma vai.

E iai le faamoemoe o le tau opraseodymium neodymium oxideo le a faʻafefe i le maualuga o le 400000 yuan / ton mo se vaitaimi ma o le a le pa'ū vave.300000 yuan/ton e ono le maua se'ia o'o i le tausaga a sau, "o le tala lea a le ofisa sinia o pisinisi na musu e fa'ailoa le igoa o le Cailian News Agency.

I lalo o le "faʻatau i luga nai lo le faʻatau i lalo" e faigata ai ona faʻaleleia le maketi o le lalolagi i le afa muamua o le tausaga

Talu mai Fepuari i le tausaga nei, o tau o le lalolagi e le masani ai ua oʻo atu i lalo, ma o loʻo i ai nei i le tau tutusa i le amataga o le 2021. Faatasi ai ma i latou, o le tau opraseodymium neodymium oxideua pa'u i le toeitiiti 40%,dysprosium oxide in feololo ma mamafaeleele seaseaua pa'u i le toeitiiti 25%, materbium oxideua pa'u i luga ole 41%.

E tusa ai ma mafuaʻaga o le paʻu o tau o le lalolagi, na suʻesuʻeina e Zhang Biao, o se tagata suʻesuʻe le eleele i le Shanghai Steel Union Rare and Precious Metals Business Unit, suʻesuʻe le Cailian News Agency.“O le sapalai o aiga opraseodymiummaneodymium is e sili atu i le mana'oga, ma le aofa'i o mana'oga i lalo e le'i ausia fa'amoemoega.E le lava le talitonuina o maketi, ma o mea eseese ua mafua ai le le lelei o le praseodymium matau neodymium.E le gata i lea, o le agai i luga ma lalo o faʻatauga faʻatau na mafua ai le tuai ona tuʻuina atu o nisi o poloaiga, ma o le aofaʻiga o le faʻaogaina o pisinisi maneta e leʻi ausia faʻamoemoega.

Na faailoa mai e Zhang Biao e faapea i le Q1 2022, o le gaosiga i totonu o le atunuu o neodymium iron boron billets e 63000 tone i le 66000 tone.Ae ui i lea, o le gaosiga o le Q1 i lenei tausaga e itiiti ifo i le 60000 tone, ma o le gaosiga o le praseodymium neodymium metal na sili atu i le manaʻoga.O le tulaga o le faʻatonuga i le kuata lona lua e leʻo lelei, ma e faigata ona faʻaleleia le maketi o le lalolagi i le afa muamua o le tausaga.

O Yang Jiawen, o se tagata suʻesuʻe e le masani ai le eleele i Shanghai Nonferrous Metals Network (SMM), e talitonu ona o le aʻafiaga o timuga i le kuata lona lua, o le a faʻaitiitia ai oloa mai Asia i Sautesasae o minerale e le masani ai, ma o le a faʻaitiitia le tulaga o le tele o oloa.O tau mo taimi pupuu o le lalolagi e le masani ai e mafai ona faʻaauau pea ona fesuisuiai i se vaapiapi, ae o tau mo taimi uumi e paʻu.O lo'o i lalo le tulaga maualalo o oloa mata'utia, ma e fa'amoemoe o le ai ai se galu o fa'atauga maketi mai le fa'ai'uga o Me ia Iuni.

E tusa ai ma se tusitala mai le Cailian News Agency, o le fua faatatau o loʻo i ai nei o le vaega muamua o atinaʻe maneta i lalo e tusa ma le 80-90%, ma e toʻaitiiti lava mea na gaosia atoatoa;Ole fua ole fa'agaioiga ole vaega lona lua ole vaega ole 60-70%, ma pisinisi laiti e tusa ma le 50%.O nisi o mafutaga faaleaoaoga laiti i Guangdong ma Zhejiang itulagi ua taofia le gaosiga;E ui lava ina faʻateleina le faʻaogaina o pisinisi tuʻufaʻatasia otaota, ona o le faʻagesegese o le faʻatupulaia o poloaiga i lalo ma le le lava o faʻamaumauga o otaota, o pisinisi faʻaletino e faʻatau foi i luga o le manaʻoga ma e le mafai ona faʻaputu oloa.

E tusa ai ma le lipoti lata mai o vaiaso taitasi a le Stock Exchange, talu ai nei, ona o le faʻaitiitia o le gafatia o pisinisi maneta laiti ma feololo ma le le mautu o le tau o le maketi o le oxide, o le fale gaosi mea maneta e leʻi lafoina tele otaota ma faʻaititia le tupe maua. taua;I tulaga o mea fa'amaneta, o pisinisi e fa'atatau i le fa'atauga i luga ole mana'oga.

E tusa ai ma leSaina Rare EarthAlamanuia Association, e pei o Me 16th, o le tau maketi o le praseodymium neodymium oxide o 463000 yuan / tone, o se siʻitia laʻititi o le 1.31% faʻatusatusa i le aso fefaʻatauaʻiga talu ai.I le aso lava e tasi, o le fa'asologa o tau o le lalolagi a le China Rare Earth Industry Association e 199.3, o se si'itaga la'ititi o le 1.12% pe a fa'atusatusa i le aso o fefa'ataua'iga talu ai.

E taua le taʻua o Me 8-9, le tau opraseodymium neodymium oxide na siitia teisi mo aso sosoo e lua, ma mafua ai le gauai atu i maketi.O nisi manatu e talitonu o loʻo i ai faʻailoga o le faʻamautu i tau e le masani ai.I le tali atu, fai mai Zhang Biao, "O lenei siʻitaga laʻititi e mafua ona o nai mea muamua maneta o loʻo tauofo mo uʻamea, ma o le mafuaʻaga lona lua o le tuʻuina atu o le taimi o le galulue faʻatasi a le itulagi Ganzhou i luma atu o le faʻatulagaga, ma o le taimi e toe faʻatumu ai e. fa'atumauina, e o'o atu ai i le utiuti o le ta'amilosaga i le maketi ma le si'itia la'ititi o tau

I le taimi nei, e le'i iai se fa'aleleia atili o fa'atonuga fa'amau.O le tele o tagata fa'atau na fa'atauina le tele o mea mata'utia o le eleele ina ua si'itia le tau o le eleele i le tausaga na te'a nei, ma o lo'o i ai pea i le tulaga o le fa'amama.Faʻatasi ma le mafaufau o le faʻatau nai lo le pa'ū, o le tele o tau o le lalolagi e pa'ū, o le itiiti ifo foi lea o lo latou naunau e faʻatau."Fai mai Yang Jiawen," E tusa ai ma la matou valoʻaga, o loʻo tumau pea le maualalo o suʻesuʻega o loʻo i lalo, o le a faʻaleleia atili le maketi i le amataga o Iuni.

I le taimi nei, e le maualuga le lisi a le kamupani, o lea e mafai ai ona tatou mafaufau e amata faʻatau, ae e mautinoa lava tatou te le faʻatau pe a pa'ū le tau, ma pe a faʻatau, e mautinoa lava o le a tatou siitia, "o le tala lea a se tagata faʻatau mai se tasi. kamupani mea maneta.

O le fesuisuiai otau seasea fanuaua fa'amanuiaina i lalo o pisinisi fa'agaoioiga mea fa'amaneta.Avea Jinli Permanent Magnet (300748. SZ) e fai ma faʻataʻitaʻiga, e le gata na ausia e le kamupani le faʻatupulaia o tupe maua ma tupe mama i le kuata muamua, ae na ausia foi se suiga lelei i le tinoitupe na maua mai i gaioiga faʻatino i le taimi lava e tasi. vaitaimi.

Na taua e Jinli Permanent Magnet e fa’apea, o se tasi o mafua’aga autu o le si’itia o tinoitupe fa’atino, o le fa’aitiitia tele lea o le tau o oloa mata’utia i lea tausaga ma lea tausaga i le kuata muamua o lenei tausaga, lea na fa’aitiitia ai tupe o lo o fa’atauina i le fa’atauina o mea mata.

I le va'ava'ai atu i le lumana'i, ua fa'ailoa mai talu ai nei e Saina Rare Earth i luga o le fa'asalalauga feso'ota'iga fefa'asoaa'iga a le aufaipisinisi e fa'apea, o tau o oloa fa'atauva'a o lo'o i totonu o se tulaga fesuisuiai, ma le tele o suiga taua i aso talu ai nei;Afai e fa'aauau pea ona pa'u tau, o le a iai se a'afiaga i galuega a le kamupani.Na taʻua e Wang Xiaohui, Pule Sili o Shenghe Resources, i se faʻamatalaga faʻatinoga i le aso 11 o Me e faapea, "Tau nei, o le sapalai ma le manaʻoga na tuʻuina atu ai sina mamafa i tau o le eleele e le masani ai. ) o oloa e mafai ona fesuia'i, lea o le a aumaia ai luitau i galuega a le kamupani.

 


Taimi meli: Me-19-2023