Ua fa'atupuina e Saienitisi se auala fa'alelei i le si'osi'omaga mo le toe fa'aleleia o le REE mai le pefu lele koale

QQ截图20210628140758

Ua fa'atupuina e Saienitisi se auala fa'alelei i le si'osi'omaga mo le toe fa'aleleia o le REE mai le pefu lele koale

puna:Mining.com
O tagata suʻesuʻe i le Georgia Institute of Technology, ua latou fausia se auala faigofie mo le toe faʻaleleia o elemene eleele e seasea maua mai le koale efuefu e faʻaaoga ai le vai ionic ma aloese mai mea matautia.
I se pepa na lomia i totonu o le tusi talaaga Environmental Science & Technology, o loʻo faʻamatalaina e saienitisi e faʻapea o vai ionic e manatu e le lelei le siosiomaga ma e mafai ona toe faʻaaogaina.Aemaise lava le tasi, betainium bis(trifluoromethylsulfonyl)imide po'o le [Hbet][Tf2N], e fa'amuta fa'ameamea e seasea ona eleele i luga o isi u'amea u'amea.
E tusa ai ma le au saienitisi, o le vai ionic e faʻapitoa foʻi ona solo i totonu o le vai pe a vevela ona vaeluaina lea i ni vaega se lua pe a malulu.I le iloaina o lenei mea, na latou faʻatulagaina e faʻataʻitaʻi pe lelei ma faʻapitoa le toso ese o elemene manaʻomia mai le koale lele ma pe mafai ona faʻamama lelei, faia se faiga e saogalemu ma faʻatupuina otaota laiti.
Ina ia faia lea mea, sa mua'i togafitia e le 'au le pefu lele koale i se vaifofo alkaline ma fa'agogo.Ona fa'avevela lea o le lefulefu o lo'o tautau i le vai ma le [Hbet][Tf2N], ma fa'atupu ai se vaega e tasi.A mālūlū, ona vaevae lea o vaifofo.O le vai ionic na maua mai ai le sili atu i le 77% o elemene e seasea-lalolagi mai mea fou, ma na toe maua mai se pasene maualuga atu (97%) mai lefulefu tau na alu tausaga i totonu o se vaituloto.O le vaega mulimuli o le fa'agasologa o le aveese lea o elemene e seasea-lalolagi mai le vai fa'ama'i fa'atasi ai ma le suka fa'afefe.
Na maua foi e le au suʻesuʻe o le faʻaopoopoina o le betaine i le taimi o le faʻafefeteina na faʻateleina ai le aofaʻi o elemene e seasea-lalolagi na maua mai.
Scandium, yttrium, lanthanum, cerium, neodymium ma dysprosium o nisi o elemene na toe maua.
Mulimuli ane, na fa'ata'ita'i e le 'au le toe fa'aogaina o le vai ionic e ala i le fufuluina i le vai malulu e aveese ai le ga'o tele, e leai se suiga i lona fa'aogaina lelei e ala i ta'amilosaga fa'amama e tolu.
"O lenei faiga maualalo o otaota e maua mai ai se vaifofo e tele i elemene e seasea-eleele, faʻatapulaʻaina mea leaga, ma e mafai ona faʻaaogaina e toe faʻaaogaina mea taua mai le tele o le efuefu o le koale o loʻo teuina i vaituloto," o le tala lea a le au saienitisi i se faʻamatalaga faʻasalalau.
O mea na maua e mafai foi ona taua tele mo le gaosiga o koale, e pei o Wyoming, o loʻo vaʻavaʻai e toe faʻaleleia a latou pisinisi faʻapitonuʻu i le faʻaitiitia o le manaʻoga mo suauʻu.

 

 


Taimi meli: Iuni-28-2021