Na fautuaina e le TSU le auala e sui ai le scandium i mea e fau ai vaa

O Nikolai Kakhidze, o se tamaititi aʻoga faʻauʻu o le Faculty of Physics and Engineering, ua fautuaina le faʻaaogaina o taimane poʻo alumini oxide nanoparticles e fai ma sui i le taugata scandium mo le faʻamaʻaina o alumini alumini.O mea fou o le a tau 4 taimi itiiti ifo nai lo le scandium-o loʻo i ai analog faʻatasi ma mea faʻapitoa faʻapitoa ma masini.

I le taimi nei, o le tele o kamupani fau vaa o loʻo taumafai e sui le uʻamea mamafa i mea mama ma mea mama.I le faʻaopoopoga i le faʻateleina o le gafatia, e mafai ona faʻaoga lelei e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le suauu, faʻaitiitia le faʻaleagaina o mea leaga i totonu o le ea ma faʻateleina le feʻaveaʻi o le vaʻa ma faʻavavevave le tuʻuina atu o uta.O pisinisi i felauaiga ma alamanuia aerospace e fiafia foi i mea fou.

Aluminum matrix mea tu'ufa'atasi ua fa'aleleia i le scandium na avea ma sui lelei.Ae ui i lea, ona o le maualuga o le tau o le scandium, o loʻo faʻagasolo ai se suʻesuʻega malosi mo se suiga sili atu taugofie.Na fautuaina e Nikolai Kakhidze le suia o le scandium i le taimane poʻo le alumini oxide nanoparticles.O lana galuega o le fausia lea o se metotia mo le faʻaofiina saʻo o nanopowders i totonu o se uamea.

Pe a faʻafeiloaʻi saʻo i totonu o le liusuavai, o le nanoparticles e faʻapipiʻiina i agglomerates, faʻamaʻiina, ma e le faʻafefeteina, ma latou faia ni pores i latou lava.O le i'uga, o mea leaga e le mana'omia e maua mai nai lo mea fa'ama'a'a.I totonu o le fale suʻesuʻe o le malosi ma mea faʻapitoa i le Iunivesite o Tomsk State, ua uma ona atiaʻe e Sergey Vorozhtsov auala faʻasaienisi ma tekinolosi mo le faʻamaʻaina o le alumini ma le magnesium e faʻamautinoa ai le faʻaofiina saʻo o nanoparticles refractory i le liusuavai ma faʻaumatia faafitauli o le susu ma le faʻafefe. .

- Faʻavae i luga o le atinaʻeina o aʻu paʻaga, o laʻu poloketi e tuʻuina atu le fofo o loʻo i lalo: o nanopowders e faʻamavaeina (tufatufaina tutusa) i totonu o se paʻu alumini micro-sized e faʻaaoga ai le tele o galuega faʻatekonolosi.Ona faʻapipiʻiina lea o se ligature mai lenei paluga e lava tekinolosi ma faigofie mo le faʻaogaina o fale gaosimea i luga o se fua faʻapisinisi.Pe a faʻafeiloaʻi le ligature i totonu o le liusuavai, o loʻo faʻaogaina fanua i fafo e tufatufa tutusa ai nanoparticles ma faʻateleina ai le susu.O le faʻafeiloaʻiga saʻo o nanoparticles e mafai ona faʻaleleia ai le tino ma le masini faʻapitoa o le uʻamea muamua, - ua faʻamatalaina e Nikolai Kakhidze le ute o lana galuega.

Ua fuafua Nikolai Kakhidze e maua muamua faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o ligatures ma nanoparticles mo lo latou faʻafeiloaʻi mulimuli ane i le liusuavai i le faaiuga o le 2020. I le 2021, ua fuafua e maua ai faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma puipuia aia tatau tau meatotino.

Fa'amatalaga fou o fa'amaumauga o lo'o fa'atulaga ai tulaga fou mo su'esu'ega toe fa'aleleia, e maua ai se auala fa'alagolago i...

HiLyte 3 fa'avae (Jonathan Firorentini, Briac Barthes ma David Lambelet)© Murielle Gerber / 2020 EPFL…

Max Planck Institute for Ornithology faʻasalalauga faʻasalalauga.O le vave taunuu i le nofoaga e faʻaleleia ai e taua tele ...


Taimi meli: Ian-13-2020