Tinjauan Mingguan Bumi Langka Ngagancangkeun Naékna Harga Bumi Langka

Minggu ieu (9.4-8),taneuh jarangngabagéakeun minggu pasar pangalusna saprak awal taun, kalawan paningkatan unprecedented dina panas pasar sakabéh.Harga sadaya produk terus naék, kalayan dysprosium sareng terbium nunjukkeun kanaékan anu paling signifikan;Kusabab Januari taun ka tukang, bumi jarang kalér tetep stabil sareng rendah, sareng saatos sataun satengah, éta naék pikeun kahiji kalina dina bulan ieu.Kalayan dorongan jangjangna, harga praseodymium sareng neodymium parantos disaluyukeun sampurna dina awal minggu.

 

Ngahurungkeun, usum panas jadi carita, sarta harga low taunan jadi hal jaman baheula;Neuteup ka luhur, pamandangan usum gugur geus anjog.Ieu awal pangalusna taunan?

Lamun rupa-rupa sumber informasi incited harga naek minggu ieu, eta leuwih hade disebutkeun yen vane angin ngarah usaha bumi jarang jadi beuki jelas.Perlindungan lingkungan di daérah Longnan sareng panutupanana Myanmar sadayana tiasa janten warta, tapi panyesuaian ka luhur sareng penjualan ngahijikeun usaha perusahaan-perusahaan anu leres-leres mangrupikeun arah sareng sikep, anu nyababkeun harga produk bumi jarang mainstream naek sapanjang jalan, tighten kabeh jalan, sarta jadi kaluar tina stock.

 

Minggu ieu sakali deui dibagi kana tilu titik waktos.Dina awal minggu, aya trend naek ngadadak, anu memang didorong ku émosi.Dina awal minggu, hargapraseodymium neodymium oksidaieu disaluyukeun kana 510000 yuan / ton, nu éta ngaronjat kejutan 10000 yuan dibandingkeun sabtu minggu panungtungan.Didorong ku jumlah leutik paménta, sanggeus ngahontal luhur anyar 533000 yuan / ton minggu ieu, ngayakeun luhur-handap condong jadi antosan-na-tingali;Dina titik kadua kalina, dina tengah minggu, pabrik logam dituturkeun trend na acuk, sedengkeun pabrik bahan magnét reuwas tur tetep jempé, kalawan harga condong ka arah fluctuations lemah;Dina titik katilu kalina, salila sabtu minggu, harga geus risen deui, dipirig ku aktivitas usaha dagang jeung jumlah leutik transaksi, sarta jumlahpraseodymium neodymium oksidamimitian ti 520000 yuan / ton geus samentara netep.

 

Didorong ku laju panyalindungan lingkungan internal sareng éksternal, bumi jarang beurat ngahontal tren kaluhur anu stabil dina awal minggu ieu, sareng hargana tetep teguh.Sanajan dysprosiumterbium oksidadijual sparingly dina awal minggu ieu sarta kalem handap ku tungtung minggu, harga urus sadia teu memang nyaimbangkeun.Dina waktos anu sami, cadangan hilir ogé muncul dina tren anu diperkirakeun.Umumna disebutkeun, dysprosium na terbium produk ayeuna di ayun tinggi, jeunggadolinium, holmium, erbium, jeungyttriumproduk ogé terus ngaleuwihan sorangan.Saatos langkung ti sataun adjustment, konsumsi ayeuna dysprosium sareng terbium ku perusahaan bahan magnét domestik parantos turun.Dina tiori, paménta pikeun dysprosium sareng terbium parantos turun, tapi dina nyanghareupan inflasi pertambangan sareng pentingna sumber daya, harga dysprosium sareng terbium bakal tetep stabil.

 

Salaku September 8th, cutatan pikeun sababarahaproduk tanah jarangnyaeta 525-5300 yuan / ton tinapraseodymium neodymium oksida;635000 ka 640000 yuan / ton tinalogam praseodymium neodymium; Neodymium oksida53-535 rébu yuan/ton;logam neodymium: 645000 nepi ka 65000 yuan/ton;Dysprosium oksida2,59-2,61 juta yuan/ton;beusi Dysprosium2,5 nepi ka 2,53 juta yuan / ton;855-8,65 juta yuan / ton tinaterbium oksida; Terbium logam10,6-10,8 juta yuan/ton;Gadolinium oksida: 312-317000 yuan/ton;295-30000 yuan / ton tinabeusi gadolinium;66-670000 yuan / ton tinaholmium oksida;670000 ka 680000 yuan / ton tinabeusi holmium; Érbium oksidawaragad 300000 nepi ka 305000 yuan / ton, sarta 5Nyttrium oksidawaragad 44000 mun 47000 yuan / ton.

 

Aya opat alesan utama pikeun suplai ketat barang alatan babak ieu kanaékan harga: 1. Ieu dikabarkan yén panyaluran duit panas geus ngarah ka operasi ibukota signifikan.2. The rising harga oksida geus ngarah pabrik logam hilir janten unusually cautious dina replenishing bahan baku, anjog ka slowdown di kiriman.3. Kerjasama jangka panjang Northern Rare Earth nyertakeun leuwih 65% tina paménta pasar, sahingga indikator rujukan real-time di pasar jadi disk éléktronik, sahingga gampang beroperasi passively.4. Harepan tina harga ahir taun bullish geus ngarah ka sentimen positif sarta aktip.

 

Ningali deui dina 9 bulan taun ieu, kaayaan pasar sanggeus Festival Spring masih jelas.Saatos industri berjuang pikeun ngahontal tingkat harga ayeuna, sabaraha paménta anu dominan?Naha praseodymium sareng neodymium kedah waspada ??Dina jangka pondok, éta hiji kanyataan undeniable yén duanana tambang hulu jeung runtah kawilang ketat, sarta ieu bakal jadi malah leuwih tense sakumaha pasar naek, nu oge alesan naha pabrik separation teu daék nyieun concessions;Pabrik logam ningali payun sareng ningali ka tukang, kalayan paningkatan bahan baku sateuacanna, ogé peryogi ngontrol produksi sareng paménta.Ieu oge alesan naha oksida geus fluctuated na logam geus stabilized dina minggu panganyarna.Aya paningkatan dina kiriman tina dysprosium bumi jarang beurat dina pertengahan jeung saterusna tahap saminggu, tur aya konsensus leutik yén éta aman leupaskeun kantong.Tren produk terbium tiasa langkung stabil.


waktos pos: Sep-11-2023