Hiki i ke ala hou ke hoʻololi i ke ʻano o ka mea lawe lāʻau Nano

I nā makahiki i hala iho nei, ʻo ka ʻenehana nano-drug kahi ʻenehana hou kaulana i ka ʻenehana hoʻomākaukau lāʻau.Nano lāʻau lapaʻau e like me nanoparticles, poepoe a nano capsule nanoparticles e like me ka mea lawe nenoaiu, a me ka efficacy o na particles i kekahi ala pu ma hope o ka lāʻau lapaʻau, hiki no hoi ke hana pololei i ka oaoieei hana o nanoparticles.

Ke hoʻohālikelike ʻia me nā lāʻau lapaʻau maʻamau, he nui nā pono o nā nano-drugs i hiki ʻole ke hoʻohālikelike i nā lāʻau lapaʻau maʻamau:

He lāʻau hoʻokuʻu lohi, hoʻololi i ka hapalua o ke ola o ka lāʻau i loko o ke kino, e hoʻolōʻihi i ka manawa hana o ka lāʻau;

Hiki ke kiʻi ʻia kahi ʻōkana kikoʻī ma hope o ka hana ʻia ʻana i lāʻau alakaʻi;

No ka hōʻemi ʻana i ka dosage, hōʻemi a hoʻopau paha i ka hopena ʻona ma lalo o ka manaʻo o ka hōʻoia ʻana i ka pono;

Hoʻololi ʻia ka mīkini transport membrane e hoʻonui i ka permeability o ka lāʻau i ka biofilm, kahi mea e pono ai i ka lawe ʻana i ka lāʻau transdermal absorption a me ka pāʻani ʻana i ka pono o ka lāʻau.

No laila no kēlā mau mea e pono ai me ke kōkua o kahi mea lawe e hāʻawi i nā lāʻau lapaʻau i nā pahuhopu kikoʻī, e hāʻawi i ka pāʻani i ke kuleana o ka mālama ʻana ma ke ʻano o nā nanodrugs, ʻo ka hoʻolālā ʻana o ka mea lawe e hoʻomaikaʻi i ka pono o ka huli ʻana i ka lāʻau.

ʻO ka nūhou hou i ʻōlelo ʻia e ke kulanui o New South Wales, Australia, ua hoʻomohala nā mea noiʻi i kahi ala hou, hiki ke hoʻololi i ke ʻano o ka mea lawe lāʻau nano nano, e kōkua kēia i ka lawe ʻana i nā lāʻau anti-cancer i hoʻokuʻu ʻia i loko o ka ʻōpū, hoʻomaikaʻi i ka hopena o ka anti-cancer. - nā lāʻau maʻi kanesa.

Hiki i nā molekala Polymer i ka hoʻonā hiki ke hana maʻalahi i ka vesicle hollow spherical structure o ka polymer, loaʻa iā ia nā pono o ka paʻa ikaika, hoʻohana nui ʻia ka ʻokoʻa hana e like me ka lawe lāʻau lapaʻau, akā, ma ka ʻokoʻa, e like me ka bacteria a me ka maʻi ma ke ʻano he paipu, koʻokoʻo. , a hiki ke maʻalahi ke komo ʻana i ke kino o nā mea ola kino ʻole.Ma muli o ka paʻakikī o ka polymer vesicle e hana i kahi ʻano nonspherical, ua kaupalena kēia i ka hiki o ka polymer ke hoʻopuka i nā lāʻau lapaʻau i kona wahi i loko o ke kino o ke kanaka i kekahi ʻano.

Ua hoʻohana ka poʻe noiʻi o Australia i ka microscopy cryoelectron e nānā i nā hoʻololi ʻana o nā molekele polymer i ka hopena.Ua ʻike lākou ma ka hoʻololi ʻana i ka nui o ka wai i ka solvent, hiki ke hoʻoponopono ʻia ke ʻano a me ka nui o nā vesicle polymer ma o ka hoʻololi ʻana i ka nui o ka wai i ka solvent.

Haʻawina alakaʻi mea kākau a me ke kulanui o New South Wales institute o kemika o pine parr sol, i mai la: "keia breakthrough 'o ia hoʻi, hiki iā mākou ke hana polymer vesicle shape hiki ke hoʻololi me ke kaiapuni, e like me ka oval a tubular, a me ka lāʻau pūʻolo i loko."Hōʻike nā hōʻike mua i ka mea ʻoi aku ka nui o nā mea lawe nano-lāʻau lāʻau kūlohelohe ʻole i ʻoi aku ka nui o ke komo ʻana i nā cell tumor.

Ua paʻi ʻia ka noiʻi ma ka pūnaewele ma ka pukana hou loa o ka puke pai nature communications.


Ka manawa hoʻouna: Mar-16-2018