O le Metotia Fou e mafai ona suia le foliga o le Nano-drug Carrier

I tausaga talu ai nei, o le nano-drug technology o se lauiloa fou tekinolosi i tekinolosi sauniuni fualaau.Nano vailaʻau e pei o nanoparticles, polo poʻo le nano capsule nanoparticles e avea o se masini feaveaʻi, ma le aoga o vaega i se auala faʻatasi pe a uma le vailaʻau, e mafai foi ona faia saʻo i le gaosiga faʻapitoa o nanoparticles.

Pe a faʻatusatusa i vailaʻau masani, o nano-drugs e tele mea lelei e le faʻatusalia i vailaʻau masani:

O se vailaʻau faʻamalolo faʻagesegese, suia le afa-ola o le vailaʻau i totonu o le tino, faʻaumiumi le taimi o gaioiga o le vailaʻau;

E mafai ona ausia se okeni faʻapitoa faʻapitoa pe a uma ona faia i se vailaʻau taʻitaʻia;

Ina ia faʻaitiitia le vailaʻau, faʻaitiitia pe faʻaumatia le aʻafiaga oona i lalo o le fale e faʻamautinoa ai le aoga;

Ua suia le masini felauaiga o le membrane e faʻateleina ai le faʻaogaina o le vailaʻau i le biofilm, lea e aoga i le vailaʻau transdermal absorption ma le taʻaloga o le aoga o vailaʻau.

Mo na manaʻoga faʻatasi ma le fesoasoani a se vaʻavaʻa e tuʻuina atu vailaʻau i sini faʻapitoa, tuʻuina atu le taʻaloga i le matafaioi o togafitiga i tulaga o nanodrugs, o le mamanu o le vaʻa e faʻaleleia ai le lelei o le faʻaogaina o fualaau faasaina e taua tele.

Talu ai nei na fai mai ai le puletini talafou o le iunivesite o New South Wales, Ausetalia, na faia e le au suʻesuʻe se auala fou, e mafai ona suia le foliga o le nano fualaau faasaina, o le a fesoasoani lea i le felauaiga o vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi i totonu o le tuma, faʻaleleia le aʻafiaga o le anti. -fualaau o le kanesa.

Polymer molecules i le fofo e mafai ona otometi ona fausia vesicle gaogao fausaga spherical o le polymer, o loʻo i ai le lelei o le mautu malosi, o loʻo faʻaaogaina le tele o galuega eseese e pei o fualaau faasaina, ae, i se eseesega, e pei o siama ma siama i le natura o tubes, tootoo. , ma o mea ola e le fa'apolopolo e mafai ona sili atu ona faigofie ona ulufale i totonu o le tino.Talu ai ona o le polymer vesicles e faigata ona fausia se fausaga e le faʻaogaina, e faʻatapulaʻaina ai le gafatia o le polymer e tuʻuina atu vailaʻau i lona taunuuga i le tino o le tagata i se tulaga patino.

Na fa'aogaina e le au su'esu'e a Ausetalia le cryoelectron microscopy e mata'ituina ai suiga o le fausaga o molelaula polymer i le vaifofo.Na latou iloa e ala i le suia o le aofaʻi o le vai i totonu o le solvent, e mafai ona fetuunai le foliga ma le lapopoa o vesicles polymer e ala i le suia o le tele o le vai i totonu o le solvent.

Fai mai le tusitala taʻitaʻi suʻesuʻe ma le iunivesite o New South Wales institute of chemistry of pine parr sol: "O lenei faʻalavelave o lona uiga e mafai ona tatou gaosia le polymer vesicle foliga e mafai ona suia i le siosiomaga, e pei o le oval poʻo le tubular, ma le vailaʻau o loʻo i ai."O fa'amaoniga muamua o lo'o fa'ailoa mai ai o le tele o mea fa'anatura, e le'i fa'apolofesa o lo'o feavea'i vaila'au fa'asaina e sili atu ona ulu atu i sela tumo.

O le su'esu'ega na fa'asalalau i luga o le initaneti i le lomiga lata mai o le api talaaga natura feso'otaiga.


Taimi meli: Mati-16-2018