O oloa auina atu i fafo a Saina e seasea maua i fafo na ausia le maualuga fou i le silia ma le tolu tausaga ia Iulai ona o le malosi o manaoga

E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le aganuʻu i le Aso Lua, lagolagoina e le malosi o le manaʻoga mai le taavale malosi fou ma le malosi o le matagi, o oloa faʻatau atu a Saina i fafo ia Iulai na siitia i le 49% i lea tausaga ma lea tausaga i le 5426 tone.

E tusa ai ma faʻamatalaga mai le Pulega Lautele a le Ofisa o Tiute, o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo ia Iulai o le maualuga lea talu mai Mati 2020, e maualuga atu foi nai lo le 5009 tone ia Iuni, ma o lenei numera ua faʻatupulaia mo le fa masina sosoo.

Na taʻua e Yang Jiawen, o se tagata suʻesuʻe i le maketi uʻamea a Shanghai: "O nisi vaega o tagata faʻatau, e aofia ai taʻavale malosi fou ma malosiaga faʻapipiʻiina o le matagi, ua faʻaalia le tuputupu aʻe, ma o le manaʻoga mo eleele e le masani ai o loʻo mautu.

eleele seaseao loʻo faʻaaogaina i oloa e amata mai i le lasers ma meafaigaluega a le militeri i maneta i mea tau eletise faʻatau e pei o taʻavale eletise, uila afi, ma iPhones.

Fai mai le au su'esu'e, o atugaluga e le o toe mamao ona fa'atapula'aina e Saina le fa'atauina atu o eleele e seasea maua, ua mafua ai fo'i le fa'atupulaia o oloa auina atu i fafo i le masina talu ai.Na faalauiloa e Saina i le amataga o Iulai o le a taofia ai le auina atu i fafo o le gallium ma le germanium, lea e masani ona faʻaaogaina i le semiconductor industry, amata mai ia Aukuso.

E tusa ai ma faʻamaumauga a le aganuʻu, i le avea ai ma kamupani sili ona tele i le lalolagi, na faʻatau atu e Saina le 31662 tone o le 17 minerale o le eleele i totonu o le fitu masina muamua o le 2023, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 6%.

I le taimi muamua, na faʻateleina e Saina le vaega muamua o le gaosiga o le mining ma le faʻafefeteina o quota mo le 2023 i le 19% ma le 18% i le faasologa, ma o loʻo faʻatali le maketi mo le tuʻuina atu o le vaega lona lua o quota.

E tusa ai ma faʻamaumauga mai le United States Geological Survey (USGS), e oʻo atu i le 2022, o Saina e 70% o le gaosiga o le eleele e le masani ai le lalolagi, sosoo ai ma le Iunaite Setete, Ausetalia, Myanmar, ma Thailand.


Taimi meli: Aukuso-15-2023